4 adet 200'er gramlık bonfile için
* 2 diş sarımsak
* yarım su bardağı kırmızı şarap -mümkünse öküzgözü-
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* yarım çay bardağı et suyu
* dilediğiniz kadar taze fesleğen,taze nane ve kuru kekik
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* dilerseniz hazır acı sos
***tuz koyarsanız etiniz sertleşir, pişirken koyun yada pişirdikten sonra...
Etinizi derin bir kaba alın ve üzerin rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını, baharatları, biber salçasını sürün ve iyice yoğurun. dilerseniz az miktarda acı sosu da ekleyin ve devam edin. işleminiz bitince yarım su bardağı şarabı etinize dökün ve 15 dakika dolapta bekletin ardından oda sıcaklığını gelene kdr dışarı çıkarıp pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder